Panu & Podcast

Minulla on ollut ilo ja etuoikeus tehdä oma Yrityskulttuuri on kuningas -podcast sarja ja sen lisäksi olen saanut vierailla useissa podcasteissa. Tältä sivulta löydät oman podcast -sarjani sekä otannan podcast vierailuistani.

Jos haluat minut vieraaksi omaan podcastiisi, niin laita viestiä. Tulen ilomielin.  Vastaavasti jos etsit hoastia podcast-sarjallesi ja pidät tyylistäni, täällä olllaan.

Yrityskulttuuri on kuningas -podcast

Kaksi tuotantokautta yrityskulttuurista, sen rakentamisesta ja sen johtamisesta. Ensimmäisessä tuotantokaudessa sukellamme yrityskulttuurin perusteisiin elävien esimerkkien kautta. Toisessa tuotantokaudessa ollaan vahvemmin konkretiassa. Jokaisessa jaksossa mukana on huippuvieras. Mikä jaksoista on sinun lempparisi?

Image Description

Tilaa podcastini.


Hanno Nevanlinna, Futurice Oy

Hanno Nevanlinna, Futurice Oy

Kaikki lähtee kulttuurista. Ensimmäisessä jaksossa keskustelen Hannon kanssa siitä, mitä kulttuurilla tarkoitetaan ja miten se näyttäytyy.

Kuuntele nyt
Pia Adlivankin,
Linnanmäki

Pia Adlivankin, Linnanmäki

Jokaisella yrityksellä on kulttuuri. Kulttuuri on joko tietoinen tai tiedostamaton. Hyvä kulttuuri ei tapahdu, se johdetaan.

Kuuntele nyt
Saana Tyni, 
Koti Puhtaaksi Oy

Saana Tyni, Koti Puhtaaksi Oy

Yrityskulttuurin pohjana on aina organisaation ihmiskuva. Miten sinun organisaatiosi näkee ihmiset? Mitä se uskoo ihmisistä?

Kuuntele nyt
Timo Lappi, 
Heltti työterveys

Timo Lappi, Heltti työterveys

Jokaisella organisaatiolla tulisi olla julkilausutu arvot ja organisaatiota tulisi johtaa näiden arvojen kautta.

Kuuntele nyt
Tommi Tervanen,
Kotipizza Oy

Tommi Tervanen, Kotipizza Oy

"Pelastetaan maailma, pizzapala kerrallaan" on Kotipizzan missio. Jokainen organisaatio tarvitsee syyn ja suunnan.

Kuuntele nyt
Valtteri Lindholm,
Varusteleka Oy

Valtteri Lindholm, Varusteleka Oy

Jotta yrityskulttuurista saadaan kilpailuetua tulee sen olla vahva, tietoinen ja systemaattisesti johdettu. Sellainen on Varustelekan kulttuuri.

Kuuntele nyt
Kimmo Kedonpää, Pipelife Finaland Oy

Kimmo Kedonpää, Pipelife Finaland Oy

Kulttuuri on kaikkien asia. Pipelifellä on selvää, että jokainen organisaation jäsen vaikuttaa tekemisellään ja tekemättä jättämisellään yrityksen kulttuuriin.

Kuuntele nyt
Eija Hakakari, Yleisradio

Eija Hakakari, Yleisradio

Kulttuuri muuttuu kahvikuppi kerrallaan, kiteyttää Eija. Kulttuurin muutos on systemaattista ja pitkäjänteistä työtä. Kulttuuri on kuitenkin muutettavissa, aina.

Kuuntele nyt
Mikko Kuitinen, 
Vincit Oyj

Mikko Kuitinen, Vincit Oyj

Pitääkö kulttuuria johtaa? Vai annetaanko työntekijöiden itseohjautua kohti täydellistä onnelaa? Vastaus on varmasi sekä-että.

Kuuntele nyt
Mikael Jungner, 
Kreab Oy

Mikael Jungner, Kreab Oy

Maailma ja työelämä muuttuvat. Millaista johtamista ja millaisia kulttuureja tulevaisuudessa tarvitaan.

Kuuntele nyt
Saana Rossi,
kirjalilija

Saana Rossi, kirjalilija

Kaikki lähtee rekrytoinnista. Kulttuurin rakentamisen tärkeimpiä päätöksiä ovat rekrytointipäätökset. Ketä rekrytoidaan ja millä perusteella.

Kuuntele nyt
Pauliina Löytty, 
Fluido Oy

Pauliina Löytty, Fluido Oy

Perehdytys, olet tervetullut ja odotettu. Sinulla on vain yksi mahdollisuus tehdä ensivaikutelma. Se kanattaa tehdä hyvin.

Kuuntele nyt
Hanno Nevanlinna,
Futurice Oy

Hanno Nevanlinna, Futurice Oy

Hanno tekee paluun podcastiin ja tällä kertaa Hannon kanssa puhutaan oppimisesta, kehittymisestä ja kasvamisesta.

Kuuntele nyt
Jussi Lystimäki,
Schibstedt Media

Jussi Lystimäki, Schibstedt Media

Ilman tavoitetta ei ole liikettä. Ilman liikettä... no ei ole juuri mitään. Puhumme Jussin kanssa tavoitteista ja tavoiteasetannasta.

Kuuntele nyt
Kai Gyllström, 
Arla Finland Oy

Kai Gyllström, Arla Finland Oy

Viestintä. Viestintä. Viestintä. Siinä ovat yleisimmät kehityskohteet organisaatiolle kuin organisaatiolle. Huomaathan kuvan korona-aikaisen halauksemme.

Kuuntele nyt
Mia Siltala, 
Pipelife Finland Oy

Mia Siltala, Pipelife Finland Oy

Kaksi korvaa ja yksi suu. Siinä paras oppi kaikkiin vuorovaikutustilanteisiin. Mia kertoo miten Pipelifellä työntekijät osallistetaan organisaation kehittämiseen.

Kuuntele nyt
Laura Ylä-Sulkava,
Business Finland Oy

Laura Ylä-Sulkava, Business Finland Oy

Palkka on pyhä asia. Sen ympärillä käydään keskustelua kaikissa organisaatioissa. Juttelemme Lauran kanssa palkkauksen rakenteista, avoimuudesta ja tasa-arvon haasteista.

Kuuntele nyt
Joonas Kiminki, 
Filosofian  Akatemia

Joonas Kiminki, Filosofian Akatemia

Paras tapa kiinnittää toivottua käyttäytymistä organisaatioon on huomioida se. Puhumme Joonaksen kanssa huomioimisesta ja palkitsemisesta. JA halibonuksista.

Kuuntele nyt
Markus Salomaa,
Matimek Oy

Markus Salomaa, Matimek Oy

Kokonaisvaltainen välittäminen. Kun työntekijä on ihminen ja kun ihmisenä olemisella on jotain väliä. Opit myös mikä on "miksei-organisaatio".

Kuuntele nyt
Linda Aro,
Hartwall Oy

Linda Aro, Hartwall Oy

Miksi herätä aamulla duuniin? Työssä pitäisi olla jotain innostavaa. Tässä jaksossa kuulet miten Hartwallilla on rakennettu innostavaa tarkoitusta työlle ja tekemiselle.

Kuuntele nyt

Vai haluatko mielummin katsoa podcastit?

Yrityskulttuuri on kuningas -podcastin ensimmäinen tuotantokausi löytyy myös YouTubesta. Suosittelen katsomaan erityisesti mun ja Varustelekan Valtterin keskustelun (jakso 6). Siinä näette pakokauhuisen Panun, kun podcast meinaa karata omille urilleen. Iso kiitos Valtterille haastosta.

Katso YKOK-kausi #1 YouTubesta